JK interiørsnekkeren

PÅGANG: Møbelsnekker Jeppe Knudsen (34) har flere måneders venteliste for nye kunder. Foto: Rune Folkedal
PÅGANG: Møbelsnekker Jeppe Knudsen (34) har flere måneders venteliste for nye kunder. Foto: Rune Folkedal

Om meg

JK Interiørsnekkeren drives og eies av Jeppe Chr. Knudsen og tilbyr skreddersydde løsninger.

Etter mange års erfaring i møbel – og interiørsnekkerbransjen, bestemte han seg i 2019 å starte sin egen bedrift.

Jeppe er lidenskapelig opptatt av perfeksjon og detaljer, samt smarte løsninger basert på kundens ønsker og behov.

Jeppe er glad i en utfordring og gjennom bruk av kun de beste materialene; bambus, ask, eik og andre tresorter, er mulighetene nærmest ubegrenset.

Ta kontakt for uforpliktende befaring og tilbud.

Artikkel fra Drammens Tidende

Jeppe (34) satset på snekkernisje: - Kundene vil betale for kvalitet

Jeppe Knudsen (34) ville ikke være en brikke i en lang produksjonsrekke. Nå gjør han suksess som møbelsnekker med eget firma.

DRAMMEN: I et lagerlokale på Nøsted brygge måles, kuttes og oljes kryssfinerplater med eik. Platene som ligger i stabler rundt skal bli kjøkken, garderober og TV-benk spesialtilpasset kundenes ønsker.

Mannen som skaper møblene heter Jeppe Knudsen (34). Han jobber som møbelsnekker og har venteliste på tre-fire måneder for nye oppdrag.

– Det er han ikke alene om. Det er så trendy nå med coustummade. Folk vil ha møbler, kjøkken og garderober som er kortreist og miljøvennlige og som man får tilpasset, sier interiørarkitekt, designer og stylist Tone Kroken.

– Hvorfor er det slik?

– Dette er vanskelige møbler, kjøper du ferdigprodusert så passer de kanskje akkurat ikke, og så er det ikke så mye dyrere, det har bedre holdbarhet, dessuten får du kjøkkenet eller møbelet akkurat slik du vil, sier Kroken.

 

Må vente i flere måneder

Jeppe sitter også med oppfatningen av at folk mer og mer vil ha møbler og innredning som er tilpasset. Og at nordmenn er veldig glade i å pusse opp.

 

– Jeg får mange henvendelser hele tiden. Da må jeg svare at dersom de har tid til å vente tre til fire måneder, så kan jeg ta oppdraget og komme på befaring, sier Jeppe.

Når Jeppe får et oppdrag kan han gå i flere dager å gruble ut den beste løsningen.

Som da et eldre ektepar ønsket et baderomsmøbel med hundedusj slik at de slapp å sitte på knærne i dusjen når de skulle bade hunden. Da ble alt nøye planlagt før kappsaga slapp til på kryssfinerplatene.

– Løsningen ble en stor vask med dusj felt ned i en plate, og så laget jeg et lokk til å ha over vasken når den ikke var i bruk, da ble det som et helt vanlig baderomsmøbel, forteller Jeppe.

Sa opp jobben og startet for seg selv

– Jeg jobbet i et firma som drev med mye av det samme som jeg gjør i dag. Jeg så at dette kan jeg drive med på egenhånd. Det er mer gøy å jobbe når du er med fra start til slutt på produktet, sier Knudsen.

Han sa opp jobben tre måneder før koronaen traff Norge. Rigget seg til i en garasje og begynte så smått. Oppdragene rant inn og nå leier han et lokale på Nøsted brygge med større plass. Her gjør han alt selv, fra design og produksjon til montering.

– Jeg var redd det ville koste mye i innkjøp av store maskiner, men du trenger ikke låne 500.000 for å starte, du kommer langt med en kutt- og gjæresag og andre mindre verktøy, sier han.

VERKTØY: Møbelsnekker Jeppe Knudsen trenger ikke store maskiner for å produsere kjøkken og garderober. Han trenger bare en kapp og gjæresag og andre mindre verktøy til produksjonen. Foto: Rune Folkedal
VERKTØY: Møbelsnekker Jeppe Knudsen trenger ikke store maskiner for å produsere kjøkken og garderober. Han trenger bare en kapp og gjæresag og andre mindre verktøy til produksjonen. Foto: Rune Folkedal

 

– Folk vil ha kvalitet

– Men jeg har erfart at det er dyrt å drive for seg selv. Det er mange utgiftsposter, sier han uten å utdype det noe mer. Økonomien i selskapet vil han ikke snakke om, men forteller at han går med overskudd til tross for høye strømpriser og materialkostnader som ifølge han har økt 50 prosent.

– Jeg møter stor forståelse fra kundene, og merker ikke at de tviler på grunn av pris. Folk vil ha kvalitet. Så lenge de skjønner at de kjøper topp kvalitet er de villige til å bruke penger. Strøm bruker jeg ikke mye av. Jeg begynte på 200 kroner i måneden, nå er det oppe i 2000 kroner.